Highslide JS
Spaarne
Spaarne
Highslide JS
Grote Markt
Grote Markt
Highslide JS
Spaarne
Spaarne

Haarlem

Haarlem is een van de mooiste oude steden van Nederland, gelegen aan de rivier het Spaarne. Vlakbij Amsterdam en de duinen, het strand en de zee. In het bezit van een goed bewaard historisch centrum met heel veel monumenten en een Grote Markt die tot de fraaiste van ons land behoort. Vanouds een stad van cultuur. Haarlem heeft een enorm aantal vermaarde schilders gekend. De bekendste is Frans Hals. Veel van diens schilderijen zijn te zien in het Frans Hals Museum. Bijzonder is ook Teylers Museum, het oudste museum van ons land, uit 1778. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.

Haarlem is een vrij kleinschalige stad met slechts 155.000 inwoners. Haarlem staat bekend als een van de beste winkelsteden van ons land.
Er zijn ook enorm veel leuke en goede restaurants en caf├ęs.

Bezoek aan Haarlem

Een kennismaking met Haarlem is niet compleet zonder een wandeling door het historisch centrum, rond de Grote Markt en een bezoek aan het Frans Hals Museum, Teylers Museum, de Grote of St.-Bavokerk en een van de meer dan twintig hofjes.

Andere belangrijke Haarlemse monumenten zijn het stadhuis, de Hoofdwacht en de Vleeshal. Iets buiten het centrum zijn erg de moeite waard het Paviljoen Welgelegen en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Haarlem heeft ook enkele mooie negentiende-eeuwse stadsparken, zoals het Kenaupark en de Bolwerken.